Lag-NM 2017 i gang

For første gang stiller Kongsvinger Tennisklubb med to lag i lag-NM, og begge spiller i 4. divisjon (men i ulike avdelinger).  Søndag 21. mai var begge lagene på bortetur for å åpne sesongen.  Førstelaget møtte Mysen 2, som viste seg å være en rutinert gjeng som spilte for  Ørje tidligere.  Laget vårt besto av Maria, Øyvind, Stian og Morten.   Vi innledet med tap for førstedobbelen og seier for andredobbelen, men så ble det seier i bare en av de fire singel-kampene (Øyvind vant sin).  Dermed ble det 2-4 totalt, og null poeng.

Følgende link brukes for å følge førstelagets avdeling gjennom sesongen:  4. div avd B

Andrelaget som for anledningen besto av Rune, Tommy, Bernt og Hans, dro til Abildsø. Abildsø stilte nok med et noe mer urutinert lag enn det de ofte stiller med, men også Rune gjorde sin lag-debut og Bernt var tilbake etter mange års fravær.  Som i Mysen-kampen sto det 1-1 etter double-kampene, men til gjengjeld var det vi som vant 3 av 4 singler  (ved Rune, Bernt og Hans).  Så i tidenes første kamp for KTK2 stakk vi avgårde med 3 poeng.

Andrelagets kamper kan følges gjennom sesongen her:  4. divisjon avd C

Allerede torsdag 25. mai kl 12 skal førstelaget til pers igjen, da mot Snarøya 2. KTK2 spiller mot Sarpsborg på søndag 28. mai kl. 12.  Begge disse kampene går hjemme på Kongsvinger.

IMG_1805

NM-lag 4. div. er nesten ferdig for i år. 6-0 seier mot Hønefoss 2.

I helgen spilte 4. div.-laget vårt to spennende lagkamper. Det ble tap 1-5 mot Vestre Bærum på lørdag, og 6-0 seier mot Hønfoss 2 på søndag. Hadde Anders Engh vært med på lørdag også, kunne det fort blitt seier i den lagkampen også! Han løfter de andre et hakk, siden de da får spille mot spillere ranket ett hakk lavere på motstandernes lag. Børge Petersen-Øverleir tok vår eneste seier mot VBTK, mens alle de andre kampene ble svært jevne. Aller nærmest var Morten Langbråten og Tommy Kristiansen i dobbelkampen sin med tap 7-10 i super tie-break som avgjør dobbelkamper når det står 1-1 i sett.

På søndag møtte gutta våre Hønefoss 2 som dessverre bare klarte i stille med 3 spillere. Dermed ledet KTK 2-0 før spillingen startet. Men alle Kongsvingerspillerne gjorde jobben sin med seier i alle kampene! Vi så 2 unge spillere fra Hønefoss, der særlig den ene kan nå langt i norsk tennis. Han er 14 år og slo virkelig hardt på alle muligheter som bød seg, til tross for sin spede kropp. Her var det teknikk til tusen i de fleste slag. Men dessverre for han går for mange av slagene hans litt ut foreløpig. Det skyltes også lurt spill av Anders Engh. Selv om sett-sifrene ble klare i fordel Anders, er det ikke tvil om at det kan bli motsatt innen få år. Veldig gøy å se på for oss som gjorde det.

Det bør også nevnes at kaptei på laget, Kent Elfmark, gjennomførte begge lagkampene til tross for at han var slått ut med kink i ryggen tidligere i uka. Han klarte en seier på søndag mot en annen frisk unggutt fra Hønefoss, men måtte tåle et tap på lørdag mot en meget god motstander fra VBTK.

Da gjenstår det kun en lagkamp i årets serie for NM-lag for “oss”, og det skjer i slutten av august mot Berg 2. Her er resultatene fra helgens kamper:

Klasse Kongsvinger VBTK Resultat
                                           1 – 5
MD1
Kenneth Roger Elfmark
Børge Petersen Øverleir
Gisle Elgsaas Vada
Axel Fredrik Stenstadvold
5-7,  4-6
MD2
Morten Langbråten
Tommy Kristiansen
Johannes B.Negusse
Ralph Georg Omli
3-6, 7-6,7-10
MS1
Kenneth Roger Elfmark
Gisle Elgsaas Vada
2-6,  0-6
MS2
Børge Petersen Øverleir
Axel Fredrik Stenstadvold
6-2,  6-1
MS3
Morten Langbråten
Johannes B.Negusse
3-6,  5-7
MS4
Tommy Kristiansen
Ralph Georg Omli
1-6,  3-6

 

Klasse Kongsvinger Hønefoss 2 Resultat

6 – 0

MD1
Anders Øyvind Engh
Tommy Kristiansen
Tomas Paulino Reymert DA Silva Pereira
Carl Sebastian Aas
6-3 6-3
MD2
Børge Petersen Øverleir
Morten Langbråten
6-0 6-0 Not played, no player for Lag 2
MS1
Anders Øyvind Engh
Tomas Paulino Reymert DA Silva Pereira
6-1 6-0
MS2
Kenneth Roger Elfmark
Carl Sebastian Aas
6-2 6-0
MS3
Børge Petersen Øverleir
Rune Ivar Sindre Schjetlein
6-1 6-3
MS4
Morten Langbråten
6-0 6-0 Not played, no player for Lag 2

Seier på Super tie-break mot Berg 2!

Det var en meget godt fornøyd gjeng som dro hjem igjen etter den spennende lagkampen mot Berg 2 på lørdag.
Som vanlig tapte vi de to doublene etter meget gjevne kamper. 1. doublen tapte vi etter super tie-break og 2. doublen tapte vi etter to vanlige tie-break. Altså 0-2 etter doublene.
I singlekampene gikk det bedre. Arne Huse vant relativt greit som 4-er og Roger Jensen dro hjem en noe jevnere kamp som 2-er. Dermed var stillingen 2-2.
Hans Neskvern tapte mot kanskje den beste på Berg 2, og da var alt opp til Børge Pettersen-Øverleir i sin kamp mot Bergs nr. 1. Det ble meget jevnt, og kampen gikk til et avgjørende 3. sett der Børge kjempet hjem settet med 6-3. Dermed sto det 3-3 i seire. Da er regelen at alt skal avgjøres med et super tie-break i double med fritt valgte spillere på begge lag. Noe motvillig tok Børge og Hans ansvar for Kongsvinger t.k. De startet meget godt og hadde god ledelse helt til det plutselig jevnet seg ut mot slutten. Gleden var dermed enda større da de dro seieren i land, og dermed seier i hele lagkampen! Gratulerer!

Roger spilte 2-er
Roger spilte 2-er
Hans spilte 3-er.
Hans spilte 3-er.
Arne spilte 4-er.
Arne spilte 4-er.
Børge spilte 1-er.
Børge spilte 1-er.

Så kom seieren for 4.div.-laget!

Etter flere forsmedelige tap i vedig jevne lagkamper for 4.div.-laget, kom en etterlengtet 6-0 seier over Ski på hjemmebane søndag den 15. juni. Ofte har det startet med to tap i tie-break etter doublene, men ikke i dag. Seier både til Kent Elfmark/Børge Pettersen-Øverleir og Anders Engh/Tommy Kristiansen ga en fin 2-0 ledelse. Kent, Børge og Anders vant nokså greit sine singler, mens Tommy tapte første sett 5-7. Desto mer gledelig at Tommy snudde også sin singlekamp til seier med tie-break i siste sett! Dermed endte med en meget overbevisende 6-0 seier. Vi gratulerer alle med fin innsats!

Tommy leder helgeturneringene
Tommy vant spennende single!.
Kent vant 1.-single.
Kent vant 1.-single.

Knepent tap for 4. div. laget i første kamp.

4. div. laget møtte Nesodden i sin første kamp i NM-lag. Det ble mange jevne kamper, særlig de våre gutter tapte. Sluttresultatet ble 4-2 til Nesodden etter at Kent Elfmark og Anders Engh vant sine singler ganske greit. Men resten av kampene endte altså med knepne seire til Nesodden.
Den aller første kampen etter programmet mot Ski, ble utsatt pga usikkert vær. Blir antakelig spilt søn. den 15. juni på våre baner.
Her er alle resultatene:
HD 1 Kent Elfmark, Børge Petersen Øverleir – Kim Ergo Biesenbaum, Dag Kalsnes 5-7, 4-6 HD 2 Anders Engh, Morten Langbråten – Kim Jensen, Øystein Netteberg 6-4, 3-6, 6-10 HS 1 Kent Elfmark –  Kim Ergo Biesenbaum 6-1, 6-1 HS 2 Børge Petersen Øverleir – Dag Kalsnes 6-2, 4-6, 6-7 HS 3 Anders Engh – Kim Jensen 6-4, 6-0 HS 4 Morten Langbråten – Øystein Netteberg 7-5, 3-6, 2-6.

Trekningen for NM-lag er klar!

Her er datoer for oppsettet av 4. div avd. A for sesongen 2014:

Hjemme mot Ski 2 lør. den 24. mai
Hjemme mot Nesodden 2 tor. den 29. mai
Borte mot Kolbotn 2 ons. den 4. juni
Hjemme mot Majorstuen søn. den 8. juni
Hjemme mot Stabekk 4 tir. den 17. juni
Borte mot Berg 2 lør. den 21. juni
Borte mot Sinsen 2 lør. den 23. aug.

Alle aktuelle må skrive opp dette og gi Kent beskjed om hvilke datoer som passer den enkelte. Da tar Kent ut laget til hver enkelt kamp.
Dette er det beste oppsettet KTK noensinne har fått! Kanskje krangelen i fjor hjalp oss i år?

Mange gode kamper, men 0-6 mot Lillehammer.

Selv om Kongsvingerspillerne sto for flere gode prestasjoner, var ingen gode nok til å gi seier mot Lillehammer. Nå skal det sies at laget fra Lillehammer er altfor godt til å spille i 4. divisjon. Det er så mange gode spillere på Lillehammer, at det er heller det å samle dem til et divisjonslag som er problemet, enn det å vinne selve tenniskampene. Med de beste på lagene kunne de lett hatt et lag i 2. div. og et i 3. div. Men der er de ikke ennå.

Selv med de to beste hjemme, stilte de med et meget sterkt lag med far og datter Kise, samt den gamle stilhopperen Halvor Person i spissen. Kent Elfmark sto for den beste prestasjonen for Kongsvingerlaget da han fulgte Lillehammers ener for dagen (Halvor Person) helt til tie-break i 3. og avgjørende sett. Han ledet til og med 6-5 helt på slutten av 3. sett, men altså ikke nok til å vinne kampen! Kongsvingerspillerne fikk ofte bedre resultater i første sett enn i det andre. Her er det noe å trene på!
Her er alle resultatene i  4. divisjon herrer avd. D Østlandet:

Klasse MD1: Kongsvinger (Kent Elfmark, Morten Langbråten) – Lillehammer (Jan Fredrik Kise, Henriette Kise) 1-6, 1-6
Klasse MD2: Kongsvinger (Roger Jensen, Arne Huse) – Lillehammer (Halvor Persson, Kjetil Tofthagen) 4-6, 1-6
Klasse MS1: Kongsvinger (Kent Elfmark) – Lillehammer (Halvor Persson) 6-4, 2-6, 6-7
Klasse MS2: Kongsvinger (Morten Langbråten) – Lillehammer (Jan Fredrik Kise) 0-6, 0-6
Klasse MS3: Kongsvinger (Roger Jensen) – Lillehammer (Henriette Kise) 2-6, 1-6
Klasse MS4: Kongsvinger (Arne Huse) – Lillehammer (Kjetil Tofthagen) 4-6, 0-6
SLUTTRESULTAT: Kongsvinger – Lillehammer 0-6.

Det ble tap 1-5 mot Sinsen 2.

Den første lagkampen i NM-lag 4. div. avd. D ble avviklet på våre baner lørdag den 25. mai. Det ble dessverre et 1-5 tap, men to av kampene kunne ha gått vår vei, og da hadde vi hatt 3-3 med etterfølgende maxi-tiebreak til 10 med fritt valgte doublespillere. Dette ville vært noe helt nytt for våre spillere.
Resultatene fra de enkelte kampene ble:
HD 1: Kent Elfmark, Morten Langbråten – Tobias Simonnes, Kristian Eliasson  1-6, 3-6 HD 2: Alf Henrik Johansen, Tommy Kristiansen – Andreas Nyheim, Anders Brekke  6-2, 6-2 HS 1: Kent Elfmark – Tobias Simonnes  5-7, 5-7 HS 2: Morten Langbråten – Kristian Eliasson 1-6, 3-6 HS 3: Alf Henrik Johansen – Andreas Nyheim 6-4, 2-6, 4-6 HS 4: Tommy Kristiansen – Anders Brekke 3-6, 4-6
Det var også meget hyggelig at Glåmdalen besøkte oss i forbindelse med den første hjemmekampen.

NM-lag SPILLEPLAN 2013

Årets kamper i 3. div. avd. D blir som følger:
KTK – Sinsen 2                25. mai
KTK – Lillehammer        1. juni
Abilsø – KTK                    6. juni
Fagerheimen 2 – KTK    16. juni
Hamar 2 – KTK               24. august.
Kom gjerne å se på hjemmekampene!

Det ble stortap mot Prinsdalen 2 i NM-lag.

I en utsatt kamp i NM-lag spilte KTK mot Prinsdalen 2 i Oslo tirsdag den 19. juni. Det viste seg å være et meget sterkt lag med veteran Norgesmester Torulv Tjomsland i spissen. Resten av laget hadde flere nasjonaliteter, og alle var meget stabile spillere. Far og sønn Huse spilte double sammen for første gang på nesten 10 år. De åpnet sterkt med 3-0 ledelse og to gameballer til 4-0. Men der sa det helt stopp! KTK fikk bare ett eneste game i resten av kampene etter dette! Klart 0-6 tap og ingen poeng med tilbake til Kongsvinger. I mangel av noe å skylde på fikk de helt merkelige ballene (Prince Tour) gjennomgå. De ble myke etter noen få games og fløy lenger enn baller KTK-spillerne var vant til. Men vi må bare innrømme at vi tapte for et meget godt lag.

Double 1: Tjomsland/Pfister – Morten og Arne Huse 6-3, 6-0.
Double 2: Misic/Alley             – Jensen/Kristiansen     6-0, 6-0.
Single 1:   Torulv Tjomsland – Morten Huse                 6-1, 6-0.
Single 2: Lars Erling Pfister  – Roger Jensen                6-0, 6-0.
Single 3: Paul Anthony Misic – Arne Huse                   6-0, 6-0.
Single 4:   Nils Alley                 – Tommy Kristiansen   6-0, 6-0.