Den gamle lederen takker for seg!

Etter nesten 30 år i lederstolen, skulle en tro det ville være ganske vemodig å overlate roret til en ny leder. Men det føles faktisk ikke slik, og jeg tror det er tre grunner til det:
1) Hans har vært med på “alt” de siste 2 årene og dermed meget kvalifisert til å ta over som leder. Oppgavene har i større og større grad blitt overført til den elektroniske verden og der er han mye mer involvert enn hva jeg har vært.
2) Jeg gir meg jo ikke 100%, siden jeg er innstilt av valgkomiteen til å være kasserer de 2 neste årene. Vi har planer om å innføre et regnskapsprogram, siden virksomheten vår er blitt mye større etter at hallen ble en del av driften. Bra jeg har ekspertise på regnskap hjemme allerede.
3) Jeg blir pensjonist til sommeren og ønsker større frihet til å reise mer.

Det er med stor tilfredshet at jeg overlater Kongsvinger tennisklubb til den nye lederen. KTK er blitt akkurat så bra som jeg har håpet på. Når Spillemidlene kommer, vil klubben ha en fantastisk framtid også økonomisk. Da er det bare å samle alle gode krefter for å gjøre klubben til en kjempetilvekst til resten av idrettslivet i Kongsvinger med omegn. Vi har allerede et av landets fineste tennisanlegg med sine fasiliteter og beliggenhet. Men det gjenstår mange mindre saker som kan forbedres: finishen på hele anlegget, gjerdet rundt utebanene, “andreetasje” i hallen, parkeringsplassene og veien opp til hallen +++ . Så det nye styret kan ikke ligge på latsida i de kommende årene heller.

Til slutt vil jeg bare håpe at de sportslige aktivitetene vil stå i sentrum, og at KTK vil fortsette å være en breddeklubb i ordets beste forstand. Det er det vi er gode på …

Mvh Arne Huse, leder i 2 døgn til.

KTKs Leder Arne Huse.
KTKs Leder Arne Huse.
Litt tidlig ute?
Litt tidlig ute?
Leder 1987-2017.
Leder 1987-2017.

Nytt år med nye muligheter!

Sesongen 2016/2017 er den første hele sesongen for innespilling i Kongsvinger tennishall, og dermed er tennis helårsidrett i Kongsvinger for første gang! Det er en helt utrolig fin følelse for oss som har vært i klubben i mange år, ja mange tiår. Før har vi valfartet til Hamar, Arvika og Oslo på vinterstid, bare for å holde oss litt i gang gjennom vinteren. Nå er plutselig innesesongen sikrere enn utesesongen, siden dårlig vær ikke er noen hindring lenger. Har vi avtalt spilling i tennishallen kl. 16 – 17.30 og betalt på Senserio, vet vi at det bare er å møte opp og spille! Deilig følelse.

Hallen fungerer meget fint. Banene, lysene, bakgrunn på veggene, garderober med dusjer og ikke minst det deilige tennisbelegget på gulvet, alt er tipp topp. Mange har oppdaget hvor bra det er i hallen, men vi har alltid plass til flere! Særlig på dagtid og i helgene er det plass til mange flere! Bruk gjerne knappen for timebestilling rett under bildet her på hjemmesida eller bestill via Facebooksida vår: https://www.facebook.com/Kongsvingertennisklubb/  . Siste mulighet er  direkte til Senserio.com og be om Kongsvinger tennisklubb. Da er du også inne på vår Senserioside og du kan gå inn på vanlig måte. Første gangen må du registrere deg.

Litt ekstra reklame for seniortennisen vår! Både mandag og torsdag kl. 12 og 1-2 timer framover er et mulig å komme og spille med andre seniorer/folk som er ledige på dagtid. Her justerer vi tempoet etter deltakernes ønsker: noen blir skikkelig svette, andre tar det mer med ro. Målet er å bli 10 – 15 personer som får det tilbudet de passer best til. Litt instruksjon, men mest “kosetennis” for trimmens skyld!

Mvh Arne Huse.

fullsizeoutput_72c

 

Fantastisk dugnad lør. 22. okt.

Jeg hentet en stor kompressor hos Hedmark Service på fredag kl. 15.30 og tennisgrusen kom allerede noen dager før. Tommy og jeg startet kl. 09.00 for å være godt i gang med å tømme alle rørene på banene før de andre dugnadsfolka kom kl. 10.00. Litt startproblemer som alltid, men deretter full fart på alle banene! Sparte klubben for 5000 kr i rørleggerutgifter igjen. Ferdig like før kl. 10.00!
Så kom de de litt etter litt: Hans, Rune, Julia, Amy, Morten L., Pål, Erik E., Patrick, Maria og Morten H. Ny rekord for dugnader med 12 personer i alt!
Banene ble rakt rene for løv, og deretter kastet vi på 2,5 tonn med rødgrus så alle 4 banene fikk nydelig rødfarge før løvet igjen begynte å legge seg enkelte steder. Alle benker og dommerstoler ble ryddet bort og alle søppelbøtter tømt.
Etter snaut 4 timer var hele uteanlegget forberedt på vinterdvalen. Vanligvis er høstdugnaden en litt “trist” begivenhet, men hver gang vi tittet opp, så vi jo den fine hallen vår i bakgrunn. Dermed er høstdugnaden bare et tegn på at aktivitetene våre trekker innendørs for vinterhalvåret, og alt det fine det legger opp til!

Stor takk til hele dugnadsgjengen for en super innsats!

uteanlegget
uteanlegget er klar for vinteren
Hallen venter oss!
Hallen venter oss!

 

Refleksjoner før første skikkelige innendørssesong.

Hallen ble jo åpnet den 27. feb. i år med stor stas både i hallen på dagtid og i klubbhuset om kvelden. At Kongsvinger tennisklubb nå er en helårsklubb med tennis gjennom hele året, er fortsatt litt uvirkelig. Vi som alltid har klaget over kort sesong fra mai til september og problemer så snart regnet kom og ødela fine opplegg, kan nå se fram til kjempefine forhold uansett vær og ytre faktorer. Nå har vi full kontroll!

Når andre idretter må avrunde fordi høsten blir for tøff, kan vi bare flytte oss inn i hallen og storkose oss med to flotte baner og full aktivitet inne! Vi merker at flere andre kommer og ber om å få låne hallen til noe som likner på sine utendørsaktiviteter.

Snorklipping i den nye hallen.
Snorklipping i den nye hallen.

Siden åpningen har vi hatt 3 store forbedringspotensialer. Den største og viktigste har vært å få opp mørke bakvegger på langveggene våre. Dette gir mye bedre syn på tennisballene når de er i spill også ved serving. Dessuten demper bakveggen ballene fra å sprette ut på banene igjen etter at de har truffet veggen, og en deilig tilleggseffekt er lyddemping av både støy og tale. Etter en skikkelig dårlig kveld i vår der vi rett og slett ikke klarte denne jobben, var det dobbelt deilig da vi den 3. sept. var 7 stykker (akkurat mange nok) som klarte denne kjempejobben med Ingar Nygård som problemløseren og den som utførte de vanskeligste oppgavene. På slutten av jobben gikk det skikkelig raskt og riktig og få opp de siste delveggene. Som leder føltes denne dagen helt på høyde med åpningsdagen den 27. feb.! Dagen etter klargjorde vi for oppheng av 15-20 reklamer på den borteste gavlveggen. Ingar og Hans i hver sin lift (lånt av Eriksen Maskinutleie) og jeg som håndtlanger fra gulvet var akkurat det som trengtes den dagen også. Fantastisk dugnadshelg i hallen!!!!

Kent, Maria og Arne i hallen.
Kent, Maria og Arne i hallen.
Ingar og Hans i liftene.
Ingar og Hans i liftene.

Helgen etter dro Pål Haugan og jeg til Holmestrand for å hente 2-3 tonn med treningsutstyr som Alf Johansen hadde skaffet brukt, i en leid lastebil. Noen utfordringer fikk vi med flatt batteri, manglende luft i ett av bakdekka og last som krevde en meget stødig sjåfør i Pål i alle svingene på veg hjem igjen, men alt endte vel! Nå skal Alf hjelpe oss med å montere alt inne i treningsrommet vårt, og dermed får hallen en fin tilvekst for alle som bruker den, særlig skoleklasser.

Den 3. forbedringen er at lyset nå er innstilt enda bedre enn det var ved åpningen. Kent og jeg hang ca. 10 meter over gulvet i en ekstra stor lift som Eriksen Maskinutleie hadde lånt oss, og justerte 8 av lyskjeglene slik at lyset nå er bedre fordelt på gulvet foran grunnlinjene. Nå er det bare å glede seg til enda bedre spilleforhold i hallen til høsten og all framtid. Vi gleder oss stort til den første skikkelige innendørssesongen!

Slik er bakveggene.
Slik er bakveggene.

Nå må alle tennisinteresserte benytte mulighetene til å spille i av flott tennishall, både med faste timer med “faste” medspillere og spille masse i ledige strøtimer som leies ved å gå inn på nettet og senserio-systemet direkte eller via hjemmesida vår og knappen: “Bestille tid i hallen”. Da registrerer dere første gangen med e-mail adresse og selvvalgt passord, så ser dere hva som er ledig og velger tid og betaler direkte på nettet. Da får dere bekreftelse på betaling og koden til døra inn til hallen. Det lønner seg 50 kr. pr time å være medlem!

Lykke til med innesesongen 2016/2017!   Arne Huse, leder.

Årsmøtet avholdt og nytt styre på plass.

Tirsdag den 29. mars hadde Kongsvinger tennisklubb sitt årsmøte med den nye tennishallen som hovedsak. Styret er fornøyd med aktiviteten fra vi åpnet hallen den 27. feb. og fram til nå. Men vi må fortsatt jobbe hardt med å øke inntektene våre, for å klare avdrag og renter på byggelånet. Under sak: Valg under årsmøtet sto plassen for kasserer tom, siden Frode Kristiansen avsluttet dette vervet ved årsmøtet. Erik Elseth var årsmøtets kandidat, men siden han var på en lengere ferie i Florida, måtte forespørselen vente til han var tilbake. Det er derfor gledelig å meddele at han nå har sagt ja til dette vervet og dermed er den siste plassen i styret besatt. Her er protokollen fra årsmøtet:
Arsmoteprotokoll KTK 2016

Kongsvinger Tennishall ble åpnet den 27. feb. 2016.

Kongsvinger Tennishall ble åpnet med en fin seremoni lør. den 27.02.16.
Nesten 40 personer deltok og fikk høre åpningstale av leder Arne Huse og hyggelige lykkeønskninger og blomsterbuketter fra Hedmark Idrettskrets ved Hilde Kristin Korbøl, Byen Vår ved Torill O. Luijbregts og gamleordføreren Øystein Østgård fra Kongsvinger kommune.
I talen takket Arne Huse alle bidragsyterne: Kongsvinger kommune, Gavefondet til Sparebanken Hedmark, Jørn Døli, Energima, Mapei, Betong Øst og Hagen & Linstad for fin assistanse. Ingar Nygård ble framhevet for fantastisk dugnadsinnsats i tillegg til noen av klubbens medlemmer. Frode Kristiansen, Hans Neskvern og Arne Huse utgjorde byggekomiteen, og de utfylte hverandre godt i det arbeidet.
Nestleder Hans Neskvern og leder Arne Huse sto for snorklippingen og slo noen få symbolske slag over nettet, mens Erik Gabrielsen fra Mapei og Morten Huse fra Energima spilte på bane 2 samt Kent Elfmark og Tommy Kristiansen på bane 1.
Det hele ble avsluttet med kaffe og kaker og en god prat om hva hallen kommer til å bety for klubben i framtida!

Snorklipping i den nye tennishallenÅpning Tennishall

Kongsvinger tennishall er snart ferdig!!!!!

Nå nærmer det seg den store dagen! Kongsvinger tennishall er snart ferdig til tennisspilling! Vi har fått et sted å spille om vinteren!
Gulvet i hallen har for første gang fått blått og grønt dekke (US Open farger!). Det er mange som nå innser at en lang byggeperiode med veldig mange dugnadstimer nå nærmer seg slutten. I morgen (søn. 17. jan. 2016) gjør vi noe av det siste vanlige dugnadsarbeidet. Da er det klart for Våtromsekspertene fra Hedmark murmesterfor., gulvleggere fra Mapei (tidligere KTK-medlem Erik Gabrielsen leder arbeidet) og de beste snekkerne til dører og lister (Ingar og Kent). Dette tar ca. 2 uker. Så i begynnelsen av feb. bør det meste være klart! Det blir en nesten uvirkelig tid for oss som har drømt om dette i 10-20 år!

Blått og grønt for første gang!
Blått og grønt for første gang!
Starten på legging av tennisdekket.
Starten på legging av tennisdekket.

Så er utesesongen 2015 over …

Vi hadde en fin høstdugnad i dag der alle banene fikk passe mye grus før vinteren, slik at den fester seg godt med banegrusen gjennon kulde og snø. Vanligvis er det litt vemodig å avrunde utesesongen med høstdugnaden siden det vanligvis er 5-6 måneder før vi kan spille tennis på Kongsvinger igjen.
Men denne gangen var det annerledes, for bak klubbhuset var det også aktivitet. Der satte Kristiansen brothers opp ringmursplater i et imponerende tempo. De ga seg først da alle tvingene var oppbrukt, og bare noen få plater lå umontert. Over dem var det ca. 1,5 mål med metalltak som blir undertaket i noe som skal hete Kongsvinger tennishall. Bare navnet får meg til å fryse på ryggen og få gåsehud på armene.
Tenk at KTKs villeste drøm er i ferd med å gå i oppfyllesle! Tennis blir helårsidrett på Kongsvinger! Vi trenger snart ikke reise 8 mil til Arvika eller Lillestrøm, evt. 10 mil til Hamar eller Oslo for å spille tennis om vinteren. Vi kan invitere til aktiviteter på tennisanlegget uten å frykte at alt bare regner bort, noe vi har opplevd smertelig mange ganger.
Arbeidet skrider jevt og sikkert framover i det gode høstværet om dagen. I følge Hallmakers framdriftsplan vil skallet på hallen være klart ca. 1. des. Da slipper elektrikere, varmepumpe og ventilasjonsmontører, tennisdekkearbeidere, rørleggere, våtromsmontører og dugnadssnekkerne til. Hvis alt går som vi håper, vil hallen ha tennisspillere i aksjon før 1. feb.-16.
Med dette som bakteppe ble dagens høstdugnad fylt med både det vanlige vemodet, men også enorme forventninger om det som skal komme i løpet av vinteren.
Som en liten forsmak legger jeg ved et dronebilde av situasjonen den 18. okt. !

Så fint blir anlegget vårt.
Så fint blir anlegget vårt.

Nå begynner hallen å ta form ….

Etter 5 dager i London var det gøy å komme hjem til byggetomta vår. Alle søylene på begge langveggene var reist, og det var klart for å binde dem sammen med de store buene. Nå ser vi hvilke dimensjoner det handler om, og konturene av selve hallen tegner seg mot himmelen; Kongsvinger tennishall. Bare navnet gir meg frysninger på ryggen! Hittil har det vært tittelen på en arbeidsoppgave/et prosjekt, men nå begynner realitetene å sige inn. Det er med ærefrykt jeg stikker ned hver dag og sjekker hvor langt arbeiderne har kommet. Her er hva jeg fikk se i dag:

Hallen tar form.
Hallen tar form.
Klubbhuset i bakgrunn.
Klubbhuset i bakgrunn.