Lederens hjørne

Lederens hjørne den 26.09.09

Hei alle sammen!

Det har vært en spennende sesong for klubben vår. Men det spørs om ikke det aller mest spennende ligger foran oss! Nå begynner vi å få tro på at det blir tennis også på vinterstid i Kongsvinger. Vi hadde en meget vellykket dugnadshelg den 19. og 20. sept. Alt gikk som smurt, så Tommy fikk på en måte rett da han sa at vi hadde lært mye etter problemene i fjor høst. Vi avsluttet lørdagen med å blåse opp bobla, så den fikk stå oppe en natt før vi turte å bære inn lysmastene søndag. Det var en skikkelig kraftanstrengelse for 8 mann, særlig hver gang vi skulle passere en dør eller port. En gang følte vi at Roger nesten holdt hele masta alene! (Nå er’n på Svalbard og puster ut!) Selv de svinetunge kontaktorene kom på plass, og elektrikeren klarte nesten ikke rikke på de mens han jobbet der i uka.

Nå har Tommy reparert den lange flenga i bobleduken like ved nødutgangen også. Bare nødaggregatet kommer i drift før vi får noen strømstans, tror jeg at vi skal klare å få alt til virke neste helg! Det kan bli den store dagen!

Da må vi lage et system for bestilling av timer til innespillinga. Vi lager nok en timepris for dagtid og en noe dyrere pris for kveldsspilling. Da kan alle regne ut hva det koster å spille 1 eller 1,5 eller 2 timer og danne treningsgrupper som har faste tider hver uke. Hvis vi åpner for timespilling, blir dette dyrere og kanskje uten særlig oppvarming. Det er jo oppvarming som koster mest.

Vi vil kontakte mulige brukere til hallen både på dag- og kveldstid. Det er viktig å finne inntekter i tillegg til oss selv. Juniortreninger må bli i et fastere opplegg inne, ellers blir det for dyrt for juniorene. Vi ønsker innspill fra dere alle om mulige leietakere, slik at vi klarer å dekke alle driftsutgiftene. Vi tenker på den nye Politihøgskolen, noen store bedrifter som gir sine ansatte treningstilbud og flest mulig av våre tidligere medlemmer som kanskje har bedre tid til tennis om vinteren enn om sommeren. Også de som spiller på timebasis om sommeren er aktuelle. Nå bare gleder vi oss til å spille tennis på grusbanene våre også om vinteren.

Fra venstre: Kent, Tom-Erik, Roger, Oscar, Tommy, Arne og Gundars.

Her den glade dugnadsgjengen da jobben var gjort!Kent, Tom-Erik, Roger, Tommy, meg, Gundars og Oskar foran alle. Erik Marthinsen tok bildet og var en del av dugnadsgjengen han også.

Med en optimistisk hilsen fra leder’n.

 Lederens hjørne 02.07.09

Hei alle sammen!

Det var jo med litt stolthet jeg fant en stor artikkel om meg selv og tennisklubben i Glåmdalen i dag. Vi har før ikke vært særlig flinke til å komme i media, men i år har det vært mye bedre. Kanskje vi ikke er Kongsvingers best bevarte hemmelighet lenger?

Camilla Brustad, selv en meget aktiv skytter og med mange jern i ilden, intervjuet meg mens Sparebanken Hedmark Kongsvinger Cup var midt i semifinalene. Hun fikk mye ned på blokka si, så det kan godt komme en del to av intervjuet ved en senere anledning. Glåmdalen har vel ikke skrevet om årets turnering, så vi har fortsatt en vei å gå med media.

Turneringa ble meget vellykket bortsett fra at antall deltakere kunne vært større. Fin geografisk spredning på deltakerne fra hele Sør-Norge. Fortjent seier til Fredrik Graaner fra Stavanger. Han er en ung spiller som håper å komme til et College i USA på tennisstipend. Han overnattet i klubbhuset og var invitert hjem til oss for frokost dagen etter. Jeg ønsker han lykke til videre i sin tenniskarriere.

Vi er vel friskmeldt på det økonomiske igjen. Lånet er betalt enda en gang og ingen andre store regninger venter, bortsett fra reparasjonsarbeidet på grunn av bobla.

Vi har hatt store problemer med vanningsanlegget siden det frøs i stykker på 4-5 steder på bane 3 og 4. Den nye ideen til vanning har foreløpig ikke svart til forventningene. Det var en stor jobb å gjøre anlegget bra nok til årets store RT6-turnering.

Nå tar vi sommerferie i den fine varmen, men planlegger allerede for jobben med bobla til høsten. Neste styremøte er helt viet til det arbeidet.

Til dere alle: GOD SOMMER og husk å vanne før dere spiller når det er for tørt. Bare pass på å holde munnstykket på slangen litt oppover, så vannstråla ikke lager merker i baneanlegget.

Artikkel i Glåmdalen 20.06.09

 Lederns hjørne 26.04.09

Hei alle sammen! Nå er vi skikkelig i gang igjen. Den deilige vårfølelsen med alle forhåpningene ligger i lufta. Nå tenker vi på alle de gode servene, volley’ene, stoppballene og de ”store” seirene som venter.

Grusing i full gang. Fra venstre: Anders, Roger og Jørgen. I dag har vi hatt en fin dugnad med bra frammøte. Alle har vi nok gruet oss litt etter den tunge nedturen med bobla som ikke kunne holdes oppe gjennom vinteren. Nå skal den brettes sammen og ligge som skille mellom bane 3 og 4 i utesesongen. Det er en idrettsklasse fra Holt u.s. som skal gjøre jobben for å tjene penger til egne aktiviteter. Morten Langbråten er læreren som skal veilede dem gjennom jobben neste mandag.

Anders, Roger og Jørgen i aksjon.

Nå er det blitt mye penere nede på anlegget vårt. Restene etter byggeaktiviteten i høst er nå nesten ryddet bort. Grøfter er fylt igjen og veier er gruset. Men lekkasjen i vannledningen til bane 1 og 2 må rørleggeren ta, forhåpentligvis på tirsdag. Da er det klart for valsing på de to banene. Det må nemlig vannes godt eller aller helst regne en god del. Kummen må isoleres bedre. Lars tar seg av den jobben.

Vi hadde en god følelse da vi avsluttet arbeidet etter 3 timers innsats. Vi tror at den første lagkampen må utsettes ei uke pga demontering av bobla og alt arbeidet som må gjøres med banene i ettertid. Men de så bra ut da vi inspiserte dem inne i den oppblåste bobla. Vi begynte allerede å tenke på hvilke muligheter den kan bli til neste vintersesong! Vi håper på å kunne spille på vanlig grusunderlag om vinteren også. Velkommen til neste dugnad: 2. og 3. mai fra kl. 11.00 og utover begge dager!!!!

Lars med riva.

Hilsen Arne H. (leder)

PS. Det var ikke et bevisst komplott fra Tommy og Kent da jeg ble ”lurt” til å dra på Årsmøte i Kongsvinger Idrettsråd og intetanende fikk motta prisen som ”Årets Ildsjel” i idretten i Kongsvinger. Men det var jo like moro at jeg fikk den ”prestisjetunge” prisen helt uten å vite noe om det før utnevnelsen. (Se første lederens hjørne.) TAKK FOR DENNE GANG!!

Lederns hjørne 13.04.09

Det er med den største fornøyelse at jeg åpner mitt lille hjørne på KTK’s hjemmeside. En hjemmeside har stått på klubbens ønskeliste i mange år, og nå er den altså her. Takk til Morten for et slikt påskeinitiativ!

I mitt hjørne vil jeg dele opplevelser, nye tanker og ideer, skuffelser, oppturer, økonomiske utfordringer, arbeidsutfordringer og forhåpentligvis også at noe går i oppfyllelse i klubben vår med dere.

For å være veldig aktuell først: Tusen takk for nominasjonen til ”Årets ildsjel” i idretten i Kongsvinger. Da er det ekstra hyggelig å fortelle at jeg også vant denne prisen. Den ble delt ut på årsmøte i Kongsvinger Idrettsråd etter nesten 2 timer med vanlig årsmøte først. Jeg var fullstendig uvitende om at jeg var nominert og tenkte ikke noe på hvem prisvinneren skulle bli før opplesningen av personens ”meritter” med juryens begrunnelse. Den startet generelt, så svært mange kunne passe. Men så kom det opplysninger som jo passet bedre og bedre med mitt eget idrettslederliv. Til slutt måtte jeg titte litt ekstra bort på sekretær i KIR, Bodil Koht Krogh, og da så jeg at hun så lurt tilbake på meg. Derfra og til slutten av opplesningen var det bare å nyte og forberede seg på noe så totalt uventet som at jeg skulle bli en prismottaker for første gang i mitt 60-årige liv. Jeg takket for prisen og så var den kvelden blitt ganske annerledes enn hva jeg hadde tenkt meg. Jeg tror kanskje jeg ble utsatt for et aldri så lite komplott av minst en av de to som egentlig skulle ha representert KTK på dette årsmøte. Men det vet jeg i skrivende stund ikke sikkert. ( ”Fy” Kent og/eller Tommy!! ) Se artikkelen i Glåmdalen under fanen KTK i media. Nettopp vårt forhold til media er noe klubben har som mål å forbedre i framtida.

Idrettspriser til Cath. Dekkerhus og Arne Huse.

Boblehallen…
Min og klubbens store utfordring NÅ, er boblehallen. Foreløpig har den bare betydd masse arbeid og mange penger. Skuffelsen vår var enorm den første søndagen i november, da vi egentlig trodde at vi hadde klart det nesten umulige, nemlig å få opp bobla. Vi skulle egentlig bære inn lysmastene og gjøre i stand banene! Da fant vi plutselig nord-enden av bobla mer eller mindre nede mot bakken. Det viste seg at den nordre ringmurveggen ikke hadde tålt belastningene i sideretning når vi brukte kiler for å holde 2”*4” plankene på plass i slissa. Da måtte vi bare bite i det sureste eple jeg noen ganger har kjent ”smaken” av!!! At Tommy kom med de bevingede ord om at vi i hvert fall ”hadde lært veldig mye” av prosessen, hjalp litt, men ikke mye.

Her er starten på bygging av bobla. Arne og Tommy.

Nå kommer våren og masse arbeid venter oss, også på grunn av bobla. Vi i det nye styret har fått i oppdrag av årsmøtet å gjøre alt vi kan for å få opp bobla til høsten. Veldig mye er på plass, men også mye må klaffe, bl. a. vaske taket av bobla innvendig. Det er ganske mørkt etter all jobbinga i fjor høst. Det starter med én gang i vårdugnaden.

Dette er mitt første innlegg, men det kommer mange innspill i tida framover.

Hilsen ARNE HUSE.