Historien om Bobla

Bobla ble kjøpt fra Eiksmarka t.k.

Vi kom over et tilbud fra Eiksmarka t.k. som skulle selge ei 20 år gammel boble for 100.000 kr. med oljefyr og lyskastere på stolper inklusive. Siden vi var interessert i å skaffe nettopp noe slikt, tok vi sjansen og dro til Oslo med både privatbiler og en stor lastebil med henger. Den måtte jobbe hardt for å løfte så tungt, men til slutt var alt ombord, og vi kunne returnere til Kongsvinger. Vi ble lovet eksperthjelp under montering av bobla den første gangen. Vi fikk noen bilder fra Eiksmarka som viste bobla i bruk:

Bobla i oppblåst tilstand på Eiksmarka.Litt lite lys?

Alt måtte vente til neste år siden det måtte støpes ringmur for å feste bobleduken nederst. Vi kontaktet betongklassen på Skarnes videregående skole og fikk de til å lage ringmuren mot at vi betalte alt utstyr som trengtes. Det tok lang tid, men ble ferdig til videre montering neste høst. Vi ventet nok litt for lenhe før vi satte igang. For da vi fikk sprekker i slissa i ringmuren mot nord, var det for kaldt til å reparere den høsten. Men som Tommy sa mens vi slukøret gikk over bane 2 etter den tunge avgjørelsen: “Men vi har i hvertfall lært veldig mye!”

Neste høst kom vi igang litt tidligere og idrettselevene på Holt u.s. hadde gjort en enda bedre jobb med å dra ut duken mot hjørnene. Vi samlet en fin gjeng og fikk gjort mye allerede fra start av. Litt etter litt så vi at skruer kom på plass, alle rør og åpninger stemte brukbart og innblåsingssystemet virket. På imponerende kort tid ble bobla fylt med luft og sto til slutt slik vi hadde håpet på. Den var veldig stor utenfra, men virket enda større innvendig! Vi gledet oss til å prøvespille!

Her ser det ut som alt er under kontroll!
Fra venstre: Kent, Tom-Erik, Roger, Oscar, Tommy, Arne og Gundars.

 

 

 

 

 

 

Første tennis match spilt i “Kongsvinger tennishall”!!!

Med en følelse som antakelig overgår den Ole Einar Bjørndalen har etter å vinne tre gull i OL, spilte Tommy og Arne verdens første tennismatch i bobla. Etter uendelig mye arbeid, ditto kriser og nedturer (den aller største for nøyaktig ett år siden!), var gleden og stoltheten over å spille innendørs på egne baner nesten ubeskrivelig. På spørsmål om “hvordan føles det?”, må vi bare svare: Det kan ikke beskrives, det må bare oppleves!TOMMY JUBLER! og ARNE NYTER TILVÆRELSEN!

Tommy jubler over at bobla er oppe!Arne nyter å spille tennis inne i bobla.

 

 

 

 

 

 

Etter bare å nyte de første slagene inne i eget hus, startet alvoret med to “tiere” og to tøffe sett. Med lite skjult stolthet ser dere vinneren av verdens første innendørs match i egen boblehall i Kongsvinger tennisklubb. Det var ikke noe problem å holde varmen! God og svett som vanlig.

TAKK!!!!!

Takk til alle som var med på dugnaden lørdag den 17. oktober! Alt gikk på skinner denne dagen. Tommy og Frode Kristiansen begynte flere timer før de fleste andre var innkalt. De hadde skaffet store anleggs-steamere for å spyle/vaske taket på bobla innvendig. Det var jo blitt svært møkkete etter både vinter og vår med kontakt med grusen på bane 3 og 4. Etter to ganske dramatiske episoder der bobla var farlig lav og sikringene gikk, var det med stor lettelse vi kunne fylle den med luft igjen.

Da var det heving av lysmaster som sto for tur. Mange sterke karer og en ingeniør til feste bolter og vaiere var nok til at den jobben var gjort på 30-40 minutter. Vi kunne ikke ha på fullt lys pga strømbruk, men det så lovende lyst ut med tanke på spilling der inne.

Når så utedugnaden på bane 1 og 2 gikk fint til tross for frosne baner, var dagen reddet. I tillegg var det to pensjonister som malte den gamle klubbhytta i den samme fargen som klubbhuset og fyrhuset; Staverngul. Grønnfargen må kanskje vente til våren?

Stor takk til: Frode, Tommy, Jørgen, Kent, Roger, Jan Olav, Tom-Erik, Stian og malerne Olle og Lars.

Håper at jeg ikke har glemt noen! Arne H.

FULL dramatikk med bobla!!!

Jeg har satt i gang prøve med halve matteklassen med pensjonistvakt i ett rom og akkurat startet undervisningen med den andre halvparten i et tilstøtende rom. Jeg har glemt å sette mobiltelefonen på stille og plutselig ringer den. Det er servicemannen som jobber på oljefyren, som sier: “Strømmen har gått, vet du om det er meldt om strømutkobling på Tråstad?” Jeg hikster fram: Strømmen gått???!!! Nødaggregatet blir ikke klart før i neste uke!!! Har du sett på jordfeilssikringen? Er det lys i andre hus i nabolaget? Når skjedde det? Har bobla sunket mye?

Svar: Det hjelper ikke å slå på jordfeilssikringen! Hva gjør vi da?

Elevene mine skjønner det er noe spesielt som skjer. De får en lynrask beskjed om hvilke oppgaver de må regne mens jeg må dra til Kongsvinger for å prøve å redde boblehallen på tennisbanen. Noen ser litt uforstående ut, mens andre begynner å forklare det de tror har skjedd. Jeg kaster med av gårde og løper rett ut i bilen mens jeg registrerer at nøkkelen er der den skal være i bilen. Noe over fartsgrensen raser jeg til Kongsvinger. Veien har aldri vært så lang! Hva venter meg når jeg svinger inn på parkeringsplassen? Er det tre lysmaster som stikker opp gjennom boblehallduken? Jeg ringer Tommy mens jeg kjører: Ikke noe svar. Telefonsvarer er ikke det jeg trengte nå! Ringer elektrikeren, Kim Fredrik. “Hvor er du nå? SIVA! Bobla driver og detter ned? Strømmen har gått!” Kim Fredrik: Jeg kommer! Drar med en gang!

Vi svinger nesten samtidig inn på parkeringsplassen. Jeg kjører rett til klubbhuset for å se på det elektriske anlegget der inne. Jeg rekker å se at duken er skummelt lav, men ingen lysmaster har laget hull ennå!

Kim Fredrik har tenkt det samme som meg, så vi kjemper som konkurrenter om å få fram nøkkelen til klubbhuset først. Han vinner. Rett inn i sikringsboksen og der ser vi at det er en sikring som står nede! Opp med den!! Men hva slags sikring er det? Først må vi ut å lytte til om vifta har startet ighen? JA, JA, JA! Er det for seint? Kanskje, men det kan også gå bra. Sakte og litt usikkert konstaterer vi at innlufta begynner å hjelpe og vi kan trekke pusten før første gang på flere minutter.

Hva hadde egentlig skjedd? Jo, elektrikeren som jobbet der i fjor, hadde satt inn enda en jordfeilbryter. Denne satt altså i klubbhuset. Koblingene til Kim Fredrik, som egentlig skulle forhindre akkurat dette, hadde ingen virkning så lenge den andre kunne slå ut.

Da kom Olle på besøk for å male litt mer på klubbhytta. Kjempebra initiativ! Jeg fortalte i dramatiske vendinger hva som nesten hadde skjedd. Da kom det plutselig et skikkelig smell fra hallen! Hva i hel…. var det? Hadde hallduken likevel klart å velte en av lysmastene?

Vi listet oss inn med hver vår lommelykt. Alle mastene var intakte.

Nei, det var nødutgangen som hadde veltet med et brak inn i hallen og lagde masse lyd/bråk. Tommy skulle feste boltene med tjukkere bolter etter at den nesten falt ned under vaskeprosessen i helga. Nå må det gjøres så raskt som mulig Vi bestemte oss for at døra kunne ligge nede inntil det blir gjort.

Veien tilbake til skolen ble likevel ganske hyggelig Det kunne gått mye verre! Elevene fikk kortversjonen av hva som hadde hendt, og vi fullførte dobbeltimen med tre likninger og tre ukjente.

Har dessverre ikke noen bilder til å illustrere dramatikken. Hilsen Arne H.

PS. Jeg drar til Italia på søndag. Håper Tommy (boss mens jeg er borte) får en rolig uke med fullføring av både elektriker, oljefyr og nødaggregat. Vi skal ha styremøte og lage opplegg for innespilling med en gang jeg kommer hjem igjen. (Hvis bobla fortsatt står der da.) Puff …… for en dag!

Resten av denne innesesongen er beskrevet i dagboksform av Arne Huse. Den viser at dramatikken aldri tok slutt, men gleden over å ha et sted å spille om vinteren gjorde at vi sto imot alle utfordringer. Her er Dagboka:  Dagbok for bobla til KTK

Arne svett og god som vanlig.

Banemesteren jobber inne også.

 

 

 

Bobla måtte stenges pga kulda!

Det har vært svært krevende både arbeidsmessig og økonomisk å holde bobla vår oppe og varm nok, til at vi kan spille tennis innendørs i Kongsvinger videre i vinter.

Bobla har vært nede både pga snømengder, strømbrudd og for sterk kulde. Men vi holdt ut lenge. Helt til 5. januar. Da klarte ikke Olle å få i gang oljefyren etter en kontroll da oljefyren hadde stoppet. Vi er ikke sikre på om det er teknisk årsak eller tom tank. Måleren viser nemlig det! Men da har vi i tilfelle fyrt for 32.000 kr på en uke. Uansett årsak måtte vi bare akseptere at vi må vente på mildere vær. Da vil vi gjøre et nytt forsøk på å komme i gang igjen.

Vi håper på det beste!

Vi som har hatt gleden av å spille i bobla, vet hva vi går glipp av. Det har vært kjempegøy å spille de 3 månedene bobla har fungert.

Når det er noe nytt, vil vi fortelle det både her på hjemmesida og med mail til alle innspillerne. Så følg med.

Bobla er åpen igjen, men uten oppvarming fra oljefyren.

Bobla var bare stengt i 3 uker i januar. Deretter fikk vi den i gang igjen og kjøpte 5000 l olje til. Men som dere alle vet, har vinteren vært veldig kald. De 5ooo l varte til den 3. mars og styremøtet den 2. mars bestemte at vi ikke skal kjøpe inn mer olje denne innesesongen. Driftsbudsjettet har gått med stort underskudd. Utgiftene har vært store og inntektene heller små. Vi går med over 50.000 kr i minus på innespillingen.

Fra og med denne helgen kan vi spille til oppsatt tid, men være klar over at innetemperaturen er lik utetemperaturen. Det er ikke opplagt hvordan grusdekket tåler denne litt uvanlige bruken, men vi prøver. Det sendes ut melding til innespillerne hvis vi må ta en liten pause før utesesongen.

Lykke til med slutten av innespillingen!

Historisk bilde der Arne skal spille inne!

Bobla er tatt ned for denne gang.

Vårdugnaden har gått sin gang. Bane 3 og 4 har jo vært i bruk gjennom vinteren, mens bane 1 og 2 har fått normal vårdugnadbehandling.

Idrettsklassen fra Holt u.s. gjorde igjen en fantastisk jobb med å brette bobleduken pent sammen mtp neste vintersesong. Selv om det var 8.-klassinger som gjorde jobben denne gang og lærerinna deres var meget skeptisk til om de ville klare det, viste ungdommene et fint pågangsmot og hjalp hverandre når det var som tyngst. Etter fullført jobb, var det mange stolte elever og lærere. Gratulerer med fint utført jobb!

Nå kan utesesongen begynne! Vel møtt på banene!

Det blir ingen innespilling i bobla i vinter!!!

Styret hadde en lang og god debatt om alle sider ved det å ha bobla oppe også denne vinteren. Vi fant det ikke forsvarlig å bruke ca 100.000 kr til dette når interessen blandt våre spillere er så liten som nå. Vi kan maksimalt regne med 25-30 tusen i inntekt og vi erfarte i fjor at utgiftene ligger over 100.000 kr høyere enn det. Dessuten er det nesten rovdrift på de få som jobber mye med å drifte bobla gjennom vintersesongen. Etter å ha gått gjennom mange argumenter for og imot, var det stor enighet om at vi heller vil møte neste utesesong med litt mer på kontoen. Det gir oss kanskje muligheter til å foreta oss noen større investeringer neste år.