Vellykket “Åpen dag” på tennisanlegget.

Over 40 personer var innom tennisanlegget i løpet av de tre-fire timene “Åpen dag” varte lørdag den 17. sept. De fleste koste seg i det fine været på utebanene, men alle ville titte inn i hallen også! Opptil 10 personer om gangen prøvde seg på tennis inne i hallen, som nå har fått mørkere bakvegger for at det skal være lettere å se ballen under spill. I tillegg er lyden mye behageligere og ballene spretter ikke ut på banen igjen når de treffer bakveggene. Tre fine forbedringer! Mange ville komme tilbake og spille inne i hallen senere i år og gjennom vinteren.

apen-dag-inneimg_4181

 

 

 

 

 

Alle stakk også innom klubbhuset for pølser, kaker, brus og kaffe. Alt i alt et meget vellykket arrangement i nydelig høstvær hele dagen.

Refleksjoner før første skikkelige innendørssesong.

Hallen ble jo åpnet den 27. feb. i år med stor stas både i hallen på dagtid og i klubbhuset om kvelden. At Kongsvinger tennisklubb nå er en helårsklubb med tennis gjennom hele året, er fortsatt litt uvirkelig. Vi som alltid har klaget over kort sesong fra mai til september og problemer så snart regnet kom og ødela fine opplegg, kan nå se fram til kjempefine forhold uansett vær og ytre faktorer. Nå har vi full kontroll!

Når andre idretter må avrunde fordi høsten blir for tøff, kan vi bare flytte oss inn i hallen og storkose oss med to flotte baner og full aktivitet inne! Vi merker at flere andre kommer og ber om å få låne hallen til noe som likner på sine utendørsaktiviteter.

Snorklipping i den nye hallen.
Snorklipping i den nye hallen.

Siden åpningen har vi hatt 3 store forbedringspotensialer. Den største og viktigste har vært å få opp mørke bakvegger på langveggene våre. Dette gir mye bedre syn på tennisballene når de er i spill også ved serving. Dessuten demper bakveggen ballene fra å sprette ut på banene igjen etter at de har truffet veggen, og en deilig tilleggseffekt er lyddemping av både støy og tale. Etter en skikkelig dårlig kveld i vår der vi rett og slett ikke klarte denne jobben, var det dobbelt deilig da vi den 3. sept. var 7 stykker (akkurat mange nok) som klarte denne kjempejobben med Ingar Nygård som problemløseren og den som utførte de vanskeligste oppgavene. På slutten av jobben gikk det skikkelig raskt og riktig og få opp de siste delveggene. Som leder føltes denne dagen helt på høyde med åpningsdagen den 27. feb.! Dagen etter klargjorde vi for oppheng av 15-20 reklamer på den borteste gavlveggen. Ingar og Hans i hver sin lift (lånt av Eriksen Maskinutleie) og jeg som håndtlanger fra gulvet var akkurat det som trengtes den dagen også. Fantastisk dugnadshelg i hallen!!!!

Kent, Maria og Arne i hallen.
Kent, Maria og Arne i hallen.
Ingar og Hans i liftene.
Ingar og Hans i liftene.

Helgen etter dro Pål Haugan og jeg til Holmestrand for å hente 2-3 tonn med treningsutstyr som Alf Johansen hadde skaffet brukt, i en leid lastebil. Noen utfordringer fikk vi med flatt batteri, manglende luft i ett av bakdekka og last som krevde en meget stødig sjåfør i Pål i alle svingene på veg hjem igjen, men alt endte vel! Nå skal Alf hjelpe oss med å montere alt inne i treningsrommet vårt, og dermed får hallen en fin tilvekst for alle som bruker den, særlig skoleklasser.

Den 3. forbedringen er at lyset nå er innstilt enda bedre enn det var ved åpningen. Kent og jeg hang ca. 10 meter over gulvet i en ekstra stor lift som Eriksen Maskinutleie hadde lånt oss, og justerte 8 av lyskjeglene slik at lyset nå er bedre fordelt på gulvet foran grunnlinjene. Nå er det bare å glede seg til enda bedre spilleforhold i hallen til høsten og all framtid. Vi gleder oss stort til den første skikkelige innendørssesongen!

Slik er bakveggene.
Slik er bakveggene.

Nå må alle tennisinteresserte benytte mulighetene til å spille i av flott tennishall, både med faste timer med “faste” medspillere og spille masse i ledige strøtimer som leies ved å gå inn på nettet og senserio-systemet direkte eller via hjemmesida vår og knappen: “Bestille tid i hallen”. Da registrerer dere første gangen med e-mail adresse og selvvalgt passord, så ser dere hva som er ledig og velger tid og betaler direkte på nettet. Da får dere bekreftelse på betaling og koden til døra inn til hallen. Det lønner seg 50 kr. pr time å være medlem!

Lykke til med innesesongen 2016/2017!   Arne Huse, leder.

Øyvind Smerkerud klubbmester i single!

Det ble en meget spennende finale i klubbmesterskapet i år. Det ble 2-1 i sett til Øyvind Smerkerud over fjorårsmester Anders Engh og spenningen varte helt til siste ball. Det var meget små marginer som til slutt ble avgjørende. Vi gratulerer Øyvind med en stor bragd! Maria Clausen spilte i Åpen klasse med alle mannfolka og stakk like godt av med 3. plassen etter seier over Kent Elfmark i bronsefinalen. Imponerende av Maria!

Doublefinalen spilles forhåpentlig torsdag kl. 17 mellom Anders Engh/Jonas Hansen og Rune Bekkemoen/Arne Huse.

img_1575 img_1578

Åpen dag for alle på tennisanlegget vårt. Både i tennishallen og på uteanlegget.

 

Velkommen til

ÅPEN DAG i Kongsvinger Tennishall

lørdag 17. sept. 2016 kl. 12-15

Sted: Tennisanlegget Nord-Tråstad

Kongsvinger Tennisklubb ønsker å få flere barn, ungdom og voksne til å bruke tennis til trim/ trening og inviterer derfor til åpen dag lørdag 17. september.

Blått og grønt for første gang!
Blått og grønt for første gang!

Det vil bli muligheter for instruksjon og/ eller spill på egen hånd. Du kan også få informasjon om hva vi kan tilby av aktiviteter. Vi har åpen dag fra kl 12 til kl 15, så kom når det passer deg.

Vi tilpasser opplegget til de som møter opp uavhengig av hvor gammel du er og hvor lite eller mye du har spilt før. Det blir aktiviteter også for de minste!

Opplegget er gratis og vi har baller og noen racketer til utlån.

Kiosken er åpen, så ta med litt småpenger.

I utgangspunktet skal vi være inne i den nye flotte tennishallen vår, men hvis det blir mange deltakere og fint vær, bruker vi også utebanene.

Ivrige deltakere
Ivrige deltakere

 

 

 

 

 

 

 

Kongsvinger tennisklubb v/ trenerkoordinator Kent Elfmark, tlf. 99024760

og leder Arne Huse, tlf. 97143316

 

 

 

 

 

 

Åpen dag for pensjonister på tennisanlegget vårt.

Velkommen til

ÅPEN DAG i tennishallen FOR PENSJONISTER

torsdag 22. sept. 2016 kl. 12-14

Sted: Tennisanlegget Nord-Tråstad

Slik ligger anlegget vårt.
Slik ligger anlegget vårt.

Kongsvinger Tennisklubb ønsker å få flere pensjonister til å bruke tennisanlegget til trim/ trening/ sosial sammenkomst og inviterer derfor til åpen dag torsdag 22. september.

Det vil bli muligheter for instruksjon og/ eller spill. Du kan også få informasjon om hva vi kan tilby av aktiviteter.

Opplegget er gratis, og vi har baller og racketer til utlån.

Kiosken med kaffe og vafler er åpen, så ta med litt småpenger.

I utgangspunktet skal vi være inne i den nye flotte tennishallen vår, men hvis det blir mange deltakere og fint vær, bruker vi også utebanene.

Kongsvinger tennisklubb v/ trenerkoordinator Kent Elfmark, tlf. 99024760

Pål Haugan, tlf  45766376  og leder Arne Huse, tlf. 97143316.